Bestuurscrisis in Venray

donderdag 01 juli 2021

Nadat 7 van de 8 partijen in de raad een motie van wantrouwen tegen wethouder Loonen steunden, is niet alleen wethouder Loonen opgestapt maar vertrok ook zijn partijgenote, Wethouder Thielen. Het CDA stapt daarmee uit de coalitie in Venray. Hiermee is de coalitie van CDA, Venray Lokaal en D66 gevallen. 

Samenwerking Venray neemt de verantwoordelijkheid en het mandaat die wij van onze kiezers hebben gekregen zeer serieus. De coalitie is uitelkaar gevallen, maar Venray moet wel bestuurd worden. Dat is ook de taak van Samenwerking Venray als oppositiepartij. Wij zullen onze verantwoordelijkheid daarin (blijven) nemen. Hoe moeilijk dat dan misschien ook is. Want het belang van Venray staat voorop! 

In de raadsvergadering, waarbij de raadsvoorzitter ook niet zijn sterkste avond had, werd het rapport over de handelwijze van wethouder Loonen bij grond aankopen in het Loobeekdal besproken. Via link onderaan dit artikel kunt u de bijdrage in eerste termijn van de fractie Samenwerking Venray teruglezen.