Martin Leenders Lijsttrekker

maandag 01 februari 2021

Martin Leenders (49) is, op voordracht van het bestuur, door de leden van Samenwerking  Venray gekozen tot lijstttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Vanwege de coronamaatregelen werd er een schriftelijke ledenraadpleging gehouden in plaats van een algemene ledenvergadering waarbij de leden fysiek aanwezig konden zijn.

Lijsttrekker Martin Leenders is fractievoorzitter van Samenwerking Venray sinds 2010. In 1998 werd hij politiek actief en hij is gemeenteraadslid sinds 2002. Ook in 2014 en 2018 was hij de nummer 1 op de kandidatenlijst van Samenwerking Venray,.

Traditiegetrouw kiezen de leden van Samenwerking Venray ruim een jaar voor de verkiezingen de lijsttrekker. De reden daarvoor is dat de lijsttrekker samen met het partijbestuur de conceptkandidatenlijst samenstelt voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Via dezelfde ledenraadpleging werd Bernie van Lierop gekozen tot campagneleider, Han Siebers, Robert Westheim en Leonie Siebers (penningmeester) tot leden van het campagneteam. 

Het verkiezingsprogramma zal worden geschreven door Jeroen van de Leur, Marlene Leenders, Bertil Nijmeijer en Carola Sterk.