Steun "huisarrest"besluit Burgemeester

woensdag 22 februari 2017

De tekst die door Samenwerking Venray fractievoorzitter Martin Leenders werd uitgesproken namens de gezamenlijke fracties van Samenwerking  Venray en VVD. 

 

De fracties van Samenwerking Venray en de VVD willen middels deze verklaring hun waardering uitspreken aan het adres van de burgemeester. Waardering omdat hij de moed, de politieke moed, heeft gehad om niet lijdzaam toe te zien en af te wachten, maar een helder statement te maken dat overlast en onrust (waaronder intimiderend gedrag en opstootjes) niet getolereerd worden. Waardering voor het feit dat hij overlastgevende asielzoekers huisarrest heeft oplegd!

Samenwerking Venray en de VVD steunen de burgemeester met deze verklaring openlijk voor het verstandige besluit dat hij genomen heeft. Een besluit waar hij trots op mag zijn. Ter zake van dit besluit zal de burgemeester waarnodig altijd op de politieke en morele steun van Samenwerking Venray en de VVD kunnen blijven rekenen.

Voorzitter, soms is er politieke moed nodig om een besluit te nemen. Soms is er ook politieke moed nodig om openlijk een besluit te verdedigen. Mochten andere fracties nu overwegen ook hun steun voor de burgemeester en zijn besluit tot huisarrest uit te spreken wil ik hen er wel aan herinneren dat zij, toen Samenwerking Venray en de VVD begin januari vroegen om tot een gezamenlijk politiek statement te komen, niet thuisgaven.  

 

zie ook de website van omroep Venray: 

https://www.omroepvenray.nl/nieuws/2017/02/21/vvd-en-samenwerking-venray-spreken-steun-uit-voor-%E2%80%98huisarrestbesluit%E2%80%99-burgemeester