Martin Leenders lijsttrekker Samenwerking Venray

dinsdag 14 februari 2017

Tijdens de op maandag 13 februari 2017 gehouden algemene ledenvergadering van Samenwerking Venray is Martin Leenders door de leden gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen die gehouden worden op 21 maart 2018. Bij de verkiezingen in 2014 was hij ook de lijsttrekker. Samenwerking Venray behaalde toen 3 zetels en bleef deel uitmaken van het College van Burgemeester en Wethouders.

Traditiegetrouw kiezen de leden van Samenwerking Venray ruim een jaar voor de verkiezingen de lijsttrekker. De reden daarvoor is dat de lijsttrekker samen met het partijbestuur de conceptkandidatenlijst samenstelt voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Lijsttrekker Martin Leenders is sinds 2010 fractievoorzitter van Samenwerking Venray. In 1998 werd hij politiek actief en hij vervult vanaf 2010 de rol van fractievoorzitter.

Tijdens dezelfde vergadering werden Bernie van Lierop gekozen tot campagneleider en Carola Sterk-Litjens als trekker van de commissie die het verkiezingsprogramma gaat schrijven. Bernie van Lierop is sinds 2002 actief in de lokale politiek. In 2014 werd hij lid van de gemeenteraad. Carola Sterk-Litjens is commissielid voor Samenwerking Venray sinds 2014.